IRS verduidelijkt belastingregels voor 2017 Bitcoin Hard Fork

  • De IRS heeft een memorandum vrijgegeven dat twijfels wegneemt over activa die hard forked zijn.
  • Particulieren zullen worden belast op basis van het tijdstip waarop zij de controle over het vermogen hebben verkregen.
  • De nieuwe verduidelijkingen komen op een moment dat verschillende regeringen belastingrichtlijnen beginnen vrij te geven.

De IRS heeft vragen verduidelijkt rond de belastingheffing op de 2017 Bitcoin hard fork, die de creatie en distributie van Bitcoin Cash (BCH) zag.

Specifiek naar de Bitcoin en Bitcoin Cash

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft op 9 april een memorandum gepubliceerd waarin de belastingrichtlijnen rond hard forks worden verduidelijkt. Het verwijst specifiek naar de Bitcoin en Bitcoin Cash hard fork die plaatsvond in augustus 2017.

Toen de vork plaatsvond, ontvingen bitcoin-houders een gelijkwaardig bedrag aan bitcoin cash. Omdat gebruikers dit echter om verschillende redenen op verschillende tijdstippen ontvingen, was er enige verwarring over wanneer het activum zou worden belast.

De IRS stelt dat belasting pas wordt geheven wanneer een individu heerschappij en controle over het activum krijgt – niet op basis van wanneer de vork plaatsvond. Bijvoorbeeld, Coinbase-gebruikers kregen hun deel van BCH pas op 1 januari 2018. Op dat moment werd het verhandeld op ongeveer $ 2.500. In augustus 2017 werd het verhandeld op $ 200.

Met andere woorden, de IRS belast gebruikers op basis van wat de prijs is wanneer ze de controle over het actief krijgen. Gebruikers van Coinbase hebben bijvoorbeeld hogere kosten omdat het op dat moment hoger verhandeld werd.

Belastingheffing is een probleem geweest voor zowel insiders in de industrie als overheden. Entiteiten in de ruimte zijn blij om belast te worden om te voldoen aan overheidsregulering, maar zijn onzeker over de richtlijnen. Aan de andere kant weten de autoriteiten niet goed hoe ze een breed kader moeten implementeren voor zo’n opkomende activaklasse.

Autoriteiten over de hele wereld geven fiscale richtlijnen

Verscheidene regeringen over de hele wereld nemen twijfels vanuit de sector weg. Zuid-Korea was een van de eerste landen die richtsnoeren bekendmaakte, maar vele andere landen hebben dit voorbeeld gevolgd. Ook de regering van het Verenigd Koninkrijk heeft nagedacht over het belasten van mijnbouw en staking.

De IRS zelf heeft met tussenpozen informatie vrijgegeven over de belasting op crypto. Onlangs nog, in maart, heeft de IRS haar belastingregels voor crypto’s herzien toen het seizoen naderde. Het voegde verschillende verduidelijkingen toe in een FAQ, waaronder een met betrekking tot rente-inkomsten.

De IRS is ook op zoek naar de identiteiten van Circle-klanten die meer dan $ 20.000 hadden getransacteerd. Het maakte geen beschuldigingen, maar was gewoon op zoek om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels had gehouden.

ETH rompe máximos históricos en medio de un nuevo aumento de precios